25 de novembre del 2010

Mas, Herrera i la resta


Article publicat al diari digital AraVallès.cat avui dijous

S’acaba una campanya electoral on, més que mai i malgrat el pes que hi ha tingut el debat identitari, s’ha escenificat la pervivència de la dualitat entre dretes i esquerres. En un moment en què els de sempre han tornat a l’equidistància, d’altres ho han superat amb aquest invent de la transversalitat i Montilla i els seus... bé, Montilla i els seus ni hi han estat ni se’ls espera, ha quedat demostrat que hi ha dos discursos, dos models de país i de societat: els que representen CiU d’una banda i la coalició ICV-EUiA de l’altra. Aquest ha estat el cara a cara real!

El model de Convergència i Unió i d’Artur Mas (i el del PP, no ho oblidem, que aquesta vegada no hi hagut notari!) no és més que el retorn als vint-i-tres anys de govern Pujol, amb un gir encara més dretanós si era possible. El 'canvi' anunciat significa, ni més ni menys, que la involució en matèria social i ambiental, el desmantellament de les polítiques de cohesió social i de modernització ecològica del país desenvolupades pels governs catalanistes i d’esquerres en els darrers set anys. Això és: menys sanitat pública per afavorir els lobbies de les mútues i les farmacèutiques; menys educació pública per acontentar la concertada i les escoles d’elit que segreguen nens i nenes; menys transport públic per estar al costat dels qui contaminen i de les constructores; menys transparència perquè guanyin els Millet de sempre. La Catalunya millor de Mas és la Catalunya millor per a les minories que segueixen pensant que el país és seu i que hi poden fer i desfer com vulguin.

Front aquest pas enrere en els drets de les classes populars, Joan Herrera i ICV-EUiA representem els interessos de la majoria i així ho diem, sense complexos. La majoria que vol i que necessita uns serveis públics, universals i de qualitat que constitueixen la millor eina per sortir de la crisi amb cohesió i sense fractura entre classes socials. La majoria que entén que la prioritat absoluta del govern que surti de les eleccions del 28N ha de ser la reactivació econòmica i la generació d’ocupació, i que això només serà possible amb la introducció de canvis radicals en el sistema productiu i amb l’aposta per l’economia verda i de serveis a les persones. La majoria que entén que és just i necessari per al progrés del país que qui més té, més guanya i més contamina, més impostos pagui per contribuir a la redistribució de la riquesa.

Aquesta majoria no és més que la majoria social d’esquerres que hi ha avui dia a Catalunya i a la que tant el PSC com ERC han decidit abandonar. Davant d’aquesta realitat, només Iniciativa Verds i Esquerra Unida som la garantia de governs i de polítiques d’esquerres perquè som els únics que contraposem model amb la dreta i diem alt i clar que no hi pactarem. Així les coses, des d’ICV-EUiA demanem la mobilització de l’electorat progressista per aturar la dreta i els qui, des de la l’ambigüitat, li fan el joc. Que cap vot treballador, jove, pensionista, de les classes populars es quedi a casa el 28N. Perquè hi ha esperança i solucions d’esquerres, diguem no a la resignació i sí a una altra manera de fer país en benefici de la majoria i no dels poderosos.

1 comentari:

Desarrollo Sostenible ha dit...

Your blog is very intresting .Thanks for sharing.