27 de desembre del 2008

Deu preguntes per acabar l'any


Podrien ser més, podrien ser menys, però sempre m'han agradat els números rodons...

1. Què opinen - per exemple - Vicenç Villatoro i Pilar Rahola de la massacre d'avui a la franja de Gaza? Segueix sent Israel el model a imitar pel nacionalisme català?

2. Per quins motius Obama no pensa tancar Guantánamo durant 2009? És la primera de moltes decepcions futures amb el paio del "Yes, we can"? Y Moratinos qué opina de esto - si és que opina quelcom?

3. Què s'ha pres l'arquebisbe de València abans de dir que "actualment la llei protegeix més els ous de certes espècies animals que no pas els éssers humans"? És la missa "pro família" de demà a Madrid una innocentada? Per què un govern "socialista" segueix subvencionant aquesta gent?

4. Realment creu Zapatero que "al 2009 començarem a tenir bones dades econòmiques"? Quanta distància hi ha entre l'optimisme patològic i el papanatisme crònic? No va aprendre ZP a no fer bons auguris nadalencs el dia abans de l'atemptat de la T4, quan allò del "largo, duro y difícil"?

5. Per què TV3 accepta el xantatge de la SGAE i paga la quota de drets d'autor del disc solidari de la Marató? Si es negués a fer-ho, anirien Ramoncín i Teddy Bautista a posar una denúncia al jutjat de guàrdia? Per cert, qui coi és Teddy Bautista!?

6. Com és possible que, segons denuncia el Sindicato de Estudiantes, a Espanya hi hagi encara un centenar d'escoles amb noms franquistes? De què ha servit la Ley de la Memoria Histórica?

7. La llevantada d'aquests darrers dies és prou excepcional com perquè Rodalies talli la línia del Maresme? Algun dia tindrem un servei que faci creïble l'aposta pel ferrocarril?

8. És normal que, per celebrar un partit eminentment reivindicatiu pro seleccions catalanes, la Federació Catalana de Futbol demani autorització a la Real Federación Española? Quina diferència hi ha entre el Catalunya - Colòmbia de demà i un partit de solters contra casats?

9. Es plantarà realment ICV en el sí del Govern d'Entesa si no s'arriba a bons acords sobre la Llei d'Educació o el Pacte Nacional d'Infraestructures? Si Iniciativa hi vota en contra, sortirà del Govern?

10. Aconseguiré finalment el 2009 actualitzar el bloc amb una periodicitat digna?

3 comentaris:

Penkamuska ha dit...

Ei Jordi,
Molt bo. Aprofito l'ocasió per a desitjar-te una bona entrada al 2009.
Una abraçada,

Jordi Garriga i Molinera ha dit...

Gràcies Arnau, i igualment. No sabia que tenies bloc(s), ara els enllaçaré.


Salut!

Izan ha dit...

Bones preguntes Jordi. A més de Rahola i Villatoro en falten un "grapadet" més. Que van de prohoms, de persones del món de la cultura i la ciència... i tots sabem a què juguem. En són un altre lobby amagadet més.
La resta de preguntes bones.
Sobre Maresme i Rodalies...desencís, la línia de mar fa ja temps que està "partia i en algun tram doblà", però la impresentable de la ministra continua amb el seu cofoïsme i no sap dir més de tres paraules: AVE, je, je. D'aquí no surt la pobre.
ICV al Govern de la Generalitat, a veure que fa. Jo ho tinc clar.
L'altra prova de foc, la que tenim ara, la d'exigir el trencament de les relacions comercials i d'innovació tecnològica i interuniversitaria amb el Govern d'Israel. El PSC i ERC no estaran disposats; serà un tema de política internacional motiu de conflicte per al tripartit? Ho hauria de ser, però dubto que apostin per aquesta línia.
Sí política internacional, en aquest àmbit ICV s'ha convertit com deia un bon amic meu, en "gitano de temporà".

Salut i bon any.